Sokan nem is tudják mit jelent: a kókuszzsír és a lakásbiztosítás fogalma

A kókuszzsír fogalma az megvan, ugye? Hát persze, hiszen azért olvassátok ezt a blogot, mert érdeklődtök a témában és biztos vagyok benne, hogy már egy jó adag videót megnéztetek róla és olvastatok más oldalakat is. Éppen ezért amiről most fogok írni néhány gondolatot, az ettől egy kicsit eltér. Ha a kókuszzsír olyan jól megy már, kicsit most átnyergelnék arra, hogy mi is a lakásbiztosítás fogalma.

Mert ez bizony már egy komoly fogalom, nem csak egy papír, ami talán fizet, ha valami baj történik. Hanem sokkal inkább egy nagyon összetett szolgáltatási csomag, ami azért van, hogy mindenünket biztonságban tudhassuk abban az esetben is, hogyha bármi sajnálatos esemény történne.

Én a pannonsafe.hu oldalán szoktam minden évben megnézni az aktuálisan elérhető lehetőségeket, mert itt tényleg rengeteg szolgáltatás közül lehet választani. Számomra valahol itt kezdődik a lakásbiztosítás fogalma, hogy egy olyan komplex rendszert tesznek le elém, ahol magam válogathatom össze az egyes szolgáltatási elemeket és a végén tényleg én érzem magam biztonságban és én vagyok az, aki jól jár (jó, persze, nyilván a szolgáltató is, különben nem csinálná).

Ha például azt szeretnénk, hogy ne csak a lakásunk legyen biztonságban, hanem mondjuk a vállalkozásunk is, akkor lehetőség van már arra is, hogy ezeket párban, együtt kössük meg. De ugyanígy meg lehet ezt csinálni kisállatokkal, vagy rengeteg más olyan kiegészítő szolgáltatással, ami számomra a lakásbiztosítást fogalommá teszi. Így mondjuk benne lehet a biztosítási körben a napelemes rendszer, a nyílászárók nyitva felejtéséből adódó beázásos károk, de ugyanúgy a tűzkárok után megmaradó füstkárok felszámolását is ki lehet fizettetni, ha a megfelelő csomagot választjuk a pannonsafe.hu oldalán.

Nekem a tavalyi évben a kerti bútorokra szólt ez a plusz kiegészítés, mert újak voltak és egy kisebb vagyont értek, aztán úgy voltam vele, hogy az első évben még elsütöm erre a plusz biztosítást. A következő évben pedig azt hiszem, arra fogom tenni a voksom, hogy csőtörés esetén térítsék meg a vízkárt. Egy kicsit tartok attól, hogy öregednek el a vezetékek a lakásban, nehogy valami ilyesmi történjen én meg hoppon maradjak. Számomra valami ilyen összetett dolog valójában a lakásbiztosítás fogalma.