Kókusztej, kókuszzsír, cégalapítás

A minap hívott nővérem, hogy át szeretne jönni hozzám valamelyik nap, mert mesélni valója van. Éppen céget alapít, de néhány problémába ütközött. Sajnos én nem tudtam segíteni neki, de ezek szerint meg tudta oldani, és ezt el szeretné nekem mesélni. Gondoltam főzök neki valamit, ha átjön. Nővérem sajnos tejfehérje allergiás és csak növényi tejet és zsiradékokat ehet. Így leszaladtam a tejboltba és vettem kókusztejet és kókuszzsírt, hogy azokkal főzzek. Szeretem ezeket a termékeket, mert kevésbé nehéz, zsíros az étel, nem büdös főzés közben és még finomabb is, mint a rendes állati zsiradékok.

Amint megérkezett, le is ültünk enni. Nagyon ízlett neki a főztöm, oda is adtam neki a receptet. Ebéd közben elkezdett mesélni. Nagyon lelkes volt, mert végre talált egy székhelyszolgáltató céget, akik tudnak segíteni neki. A székhelyszolgáltatás Buda 2. kerületében található, pontosabban a Bem József utcában közel a Duna parthoz.

Elmesélte, hogy nagyon egyszerűen ment a szerződéskötés. Felvette a székhelyszolgáltatás24 nevű céggel a kapcsolatot, akiket egy régi ismerőse ajánlott neki, aki éppen most módosítja a cége székhelyét. Mivel nővéremnek van saját ügyvédje, így egy órán belül megkapta a befogadót, amit azonnal el is tudott küldeni az ügyvédjének. Ha nem lett volna ügyvédje, akkor ingyen tudtak volna neki biztosítani, amin nagyon meglepődött. Ezután került sor a személyes találkozóra a székhelyszolgáltatás budai helyszínén, ami nagyon megtetszett tesómnak. E találkozó során történt meg az aláírás, a papírok rendezése és minden, ami a cégalapításhoz szükséges, és ekkor kellett rendezni a pénzügyeket, nem pedig előbb. Ez bizalmat keltett nővéremben, valamint kiderült, hogy a cég rendelkezik a Bisnode AA fokozatú minősítésével, amit csak a pénzügyileg nagyon stabil cégek kaphatnak meg. Ez egy rangos minősítés és a közeljövőben számítanak az AAA fokozatra is. A papírokat és dokumentumokat továbbították a cégbíróság felé, akik néhány napon belül el is fogadták és bejegyezték az új céget.

Végül nővérem, cége székhelyéül a budai helyszínt választotta. Az általa választott csomag számos olyan elemet tartalmaz, amely nagyban megkönnyíti számára a vállalkozás elindítását és sok terhet vesznek le a válláról. A székhelyszolgáltatás ára fél évre nincs 30 ezer forint, plusz egy ajándék hónap is jár hozzá. Tartalmazza a csomag, hogy kihelyeznek névtáblát a cég nevével, és biztosítanak havonta egy alkalommal díjmentesen tárgyalótermet, ami nővéremnek kifejezetten jól jön, hiszen havonta egyszer szoktak összeülni az üzlettársaival megbeszélni a következő hónapot és lezárni az előzőt. Plusz, ami szintén nagy segítség, hogy elmennek a postára és átvesznek minden hivatalos és nem hivatalos levelet az ügyfél helyett, beszkennelve továbbítják, majd elektronikus úton is eljuttatják az ügyfélhez, végül minden hónap végén az összes addigi levelet átadják neki.

Ez a szolgáltatás, tehát nagyon sokban segít és mindenképpen megéri főleg egy induló vállalkozásnak. Nővéremnek így megoldódott a székhely kérdés és maga a cégalapítás problémája is.