Implantátum fog – ne halogassuk túl soká, vágjunk bele minél hamarabb!

Nem könnyű döntés azt mondani, hogy igen, elköltök egy nagyobb összeget, mert kell az implantátum fog. De mindenképpen érdemes minél hamarabb meghozni ezt a döntést, mert aztán magunkkal szúrunk ki, ha túl sokáig húzzuk-halasztjuk.

A testvéremmel együtt váltottunk a gluténmentes és laktózmentes életmódra még pár hónappal ezelőtt. Azóta mindenhez kókuszzsírt használunk, és azt kell mondanom, hogy meg is látszik. Sokkal kevesebb problémánk van a bőrünkkel, a felesleges kilókkal és tulajdonképpen az élet minden területén jobban teljesítünk – ami az egészségünket és fittségünket illeti. Persze így is vannak olyan területek, amiket nem tudunk igazán befolyásolni. Hogyha például a fogunkkal adódik valamilyen probléma, ahhoz muszáj lesz orvosi segítséget kérni.

A testvéremnek tavaly kellett kihúzni az egyik őrlőfogát, mert megsérült egy szerencsétlen balesetben és már nem lehetett megmenteni. Azóta kicsit rápihent a továbbiakra, de már akkor is egyértelművé tették a számára, hogy a hosszútávú megoldás egyetlen dolog lehet: az implantátum fog. Mivel nem a leghátsó őrlőről van szó, hanem még két oldalról is körbeveszik ezt a rést a szomszédos fogak, muszáj valamit odatenni – nyilván egy implantátumot. Ha ez a kihúzott fog nem kerül rövid időn belül pótlásra, akkor a szomszédos fogak elvesztik a támaszukat, és szépen lassan arrébb másznak és úgy kezdenek romlani, ahogy azt nagyon nem szeretnénk. Egyszerűen azért van kitalálva a jól ismert elrendezésben a fogsorunk, mert evolúciósan ez a normális. Ezért törekedni kell arra, hogy ez így is maradjon. Ha tehát valamilyen elváltozás történik az eredeti rendhez képest, akkor azt valahogy meg kell próbálni visszaállítani.

Az implantátum fog beültetéséhez a már megszokott budapesti fogászatot nézte ki a testvérem, ahova egyébként is járni szokott. Ez a fogorvosbudapest.info, a II. kerületben, a Kacsa utcában. A kezelési tervből egyértelmű, hogy mi mennyibe fog kerülni, de a neten is meg lehet nézni a konkrét árakat. Természetesen nem két fillérről van szó, de az ember egészsége azt gondolom, hogy mindent megér. Ha meglátogatjátok a weboldalt, akkor ott rögtön láthatjátok, hogy a chat felületen kérdezni is lehet a doktornőtől. Nekem ez mindig nagyon szimpatikus, ha ennyire egyszerű a kommunikáció.

Szóval azt hiszem két hét múlva kért időpontot Gábor, addig meg már vágjuk a centit. Biztos nem lesz könnyű menet, mert mégis egy idegen test kerül be az emberi szervezetbe, és erre azért szokott érdekesen reagálni az ember. De összességében nagyon is bizakodók vagyunk abban, hogy hamar begyógyul, és aztán rá is kerülhet a szép, esztétikus korona. Mert ugye az implantátum fog egy csavaros, fogínybe ültetett implantátumból és egy ráhelyezett, esztétikus koronából tevődik össze. Drukkoljatok, hogy hamar a folyamat végére érjünk!