Gourmet ételek kókuszzsírral és professzionális sütővel

Profi szakácsként sokat gondolkozom, hogyan tudom finomabbá, érdekesebbé tenni az ételeimet. A kókuszzsírban sütés egy nagyon érdekes ízt ad az ételeimnek, így szeretem használni, főleg az édesebb dolgokhoz. Persze nem csak ebben rejlik egy jó étel titka meglepően sok múlik a megfelelő berendezésen is. Gondolhatunk erre úgy, mint ha egy festőnek rossz vagy közepes szintű festékei lennének műve létrehozásához. Az igazi mesternél az így készült művek is lenyűgözőek lesznek, de valamit elveszít így is a festmény. Ha a megfelelő eszközök állnak rendelkezésedre, csak akkor tudsz igazán mesterit alkotni. Arról nem is beszélve, hogy az emberek többsége, még akkor is, ha keményen dolgoznak, mint én és igazán mindent beleadnak a munkájukba sose lesznek olyan mesteriek, mint azon kevesek, akiknek tehetségük van hozzá. Ezzel senkit nem akarok lekicsinyelni, de sajnos ez az igazság, és ezzel mindenkinek szembe kell nézni egy ponton. Plusz a tény, hogy az étel, amit olyan sokáig és gondosan elkészítettél fél óra alatt elfogy sokaknak elveszi a kedvét egy idő után, hiszen nem maradandót alkotsz. Én ezért szeretem nézni, ahogy az emberek reagálnak az első falat ételre. A boldogság, ami kiül az arcukra nekem mindent megér. Engem ez tart mozgásban. Persze ott van az is, hogy ne hanyagold el az eszközeidet.

Éppen ezért ajánlom mindenkinek, aki konyhában dolgozik, hogy látogasson el a Dealer – Gastro & Ice Dealer oldalára. Ezt az oldalt ugyanis egy olyan élelmiszeripari támogató cég üzemelteti (tudom, kicsit körülményes, de érthető remélem), akik a különböző sütő, hűtő és mosogató gépeket tudnak biztosítani egy-egy üzletbe, konyhába, étterembe, épp ahol szükség van rájuk. Ahogy azt lehet is látni az oldalukon igazi professzionális körülményekre szakosodtak, szóval aki a háztartásba keres megfelelő gépet, az szerintem ne itt tegye, mert sem az áruk sem a funkcióik nem fognak megfelelni neki. Persze ez mind várható is, hiszen a cukrászdák, fagylaltozók számára ezek a felszerelések elengedhetetlenek, és kissé más funkciót fognak betölteni, mint egy átlagos konyhában. Egy hobby festő nem biztos, hogy tudja kezelni azt a nagy választékú, különböző textúrájú palettát, amit a mester használ, hogy visszatérjünk a festős hasonlathoz.

Szóval, ha esetleg olyas valaki olyan olvassa ezt a posztot, aki éttermet, cukrászdát, fagyizót vagy egyéb vendéglátói egységet nyitna, vagy éppen már van is neki, és rászorulna valamilyen professzionális berendezésre, kérem az forduljon a Dealer – Gastro & Ice Dealer oldalához. Nem csak nagy választékból válogathat, de jó áron is kaphatja meg ezeket a berendezéseket. Aki híve az újra felhasználásnak (és direkt nem újrahasznosítást mondtam, mert az más), az egyből nézheti azokat, amik esetleg használt állapotban kerültek a céghez. És azért emeltem ki, hogy jó áron, mert ugyan az átlagnak ezek csillagászati árak, de egy ilyen beruházás, mint egy vendéglő sokba kerül. Ezért nem két forintért kap az ember enni. ha belegondol, hogy a tulajnak csak a konyha felszerelése mennyi, és akkor ezek még meghozzák az árukat. De ott vannak a terítékek, a dekoráció meg még lehetne sorolni, amiket sokkal gyakrabban kell cserélni, ha nem naponta… És akkor még a takarításról nem is beszéltünk. Persze, mindenki maga döntse el, neki mire van szüksége, de én csak jót akarok..

Dealer - Gastro & Ice Dealer

A cég maga tapolcai központú, így főleg a Balaton környéki, Dunán-túli települések profitálhatnak igazán a szolgáltatásaikból. Szerintem nagyon jól sikerült elhelyezkedniük, hiszen a magyar vendéglátásnak még mindig a Balaton a melegágya, így biztos nagy a forgalmuk főleg a nyáron. Én annak idején szintén ebben az időszakban rendeltem tőlük és ha jól emlékszem bele telt pár napba, mire mindent a helyére raktunk, de ha legközelebb csinálom, és nem hajt a tatár, akkor biztos, inkább ősszel vagy tavasszal rendelek tőlük, akkor biztos nincsenek annyira elfoglalva.

És ha már a rendelésnél tartunk, hogyha rendelsz tőlük, akkor egy előzetes megbeszélés után még a szállításban is tudnak segíteni, ha rászorulsz. Én szerencsére nem szorultam rá, mivel gyakran kell szállítanom minden félét, így van akkor szállító autóm, hogy a rendelt sütőt el tudtam vinni. de természetesen nem mindenki teheti ezt meg, akár azért mert nem hagyhatja ott az éttermét, akár azért mert nem tud ilyen autót vezetni, vagy csak azért, mert akkora gépet rendelt, hogy ahhoz még ennél is eggyel nagyobb jármű kéne. Minden több tényezős, és helyzet függő. A termékekre természetesen garancia is vonatkozik, hiszen ezek nem olcsó dolgok, ahogy azt már kitárgyaltuk. Arról nem is beszélve milyen elengedhetetlenek. Az újonnan vett berendezésekre egy év, míg a használt termékekre 3 hónap garanciát tudnak biztosítani. Ilyen esetekben nem árt, ha a gépet már aznap leteszteled, ha le tudod, hogy megnézd, minden rendben van-e vele? Nem viselkedik semmi furcsán? Esetleg még egy próba üzemet is csinálhatsz vele, főleg ha olyan gépet rendeltél, amivel még köszönő viszonyban sem voltál eddig. Te megtanulod, hogy kell kezelni, ő meg elmondja, van e problémája, vagy nincs. Mivel ezeket a gépeket sokat fogod használni, hamar kiderül, ha valami problémájuk van. Főleg inkább a sütő-főző gépeknél, de a fagylat készítő gépek esetében is valószínű. Mondjuk náluk nagyobb a valószínűsége, hogy előbb jár le a garancia, minthogy észrevennéd a problémát, hiszen azokat csak 2-3 hónapig használod egész éveben, a többi részében pedig általában csak vannak egy helyen. Esetleg, ha jól karban tartod, havonta egyszer rájuk nézel, hogy minden oké-e velük, de mind tudjuk, hogy az ember nem ilyen figyelmes minden esetben.

Remélem érdekesnek találtátok ezt a kis bejegyzést. Én nagyon élveztem írni nektek a Dealer – Gastro & Ice Dealer termékeiről, hiszen annyit segítettek nekem a munkámban. Plusz mindig jó ilyen praktikus dolgokat megosztani a kókuszzsír rajongótársakkal. Hogyha pedig esetleg érdekelne olyan professzionális sütő-főző-fagyasztó gép, amit itt bemutattam, vagy lenne, ami érdekelne, de nem vagy benne biztos, hogy van nekik, nézz be hozzájuk. Egy gyors keresés, és már meg is van a válasz a kérdésedre.