A kókuszdió és a szigetek kincsei

A Fülöp-szigeteken nyaraltunk 4 évvel ezelőtt, ahol rengeteg új dolgot tapasztaltunk meg. A sziget egy hatalmas kókuszpálma paradicsom, és minden egyes részét fel is használják ennek a növénynek, nem csak a főzés terén hasznosítják, hanem lakásdekorációs vagy használati tárgyat is készítenek belőle. Az egyik strandolós napunkon arra lettünk figyelmesek, hogy a kis nádtetejű háznak, ami a strandon volt napelem van a tetején. Rácsodálkoztunk egy picit, de közben teljesen logikusnak is tűnt, hogy rengeteg természeti katasztrófa éri az országot, így ők igazán a bőrükön érzik a globális felmelegedést és úgy láttuk, valóban igyekeznek is tenni ellene.

sharp napelem rendszer árak

A napelem projekten már mi is többször rágódtunk, a nyaralás után viszont úgy éreztük, hogy valóban hasznos lenne egy telepítés, hogy jót tegyünk a természetnek és a villanyszámlánknak is. A telepítéshez a spóroljnapelemmel.hu oldalán kértem egy ajánlatot, ugyanis itt ingyenes telefonos és személyes konzultációt ígértek, ami nagyon szimpatikus volt, így ha az árat sokalljuk, és nem szeretnénk azonnal igent mondani, akkor legalább nem fizettünk ki már előre valamekkora összeget. Egy ismerősöm ajánlotta, hogy kérdezzünk rá, milyen ajánlatot adnak ha a sharp napelem rendszernek az árairól érdeklődünk, így ezt mindenképpen felírtam magamnak. Az oldalon sokat olvastam az árakról, a megtérülésről, illetve konkrét példát is találtam, amit a való életből hoztak, így azért nagyjából lehet tudni mik azok a körülmények, amik befolyásolják majd a napelemes rendszerünk. Az árat nem találni, hiszen rengeteg tényezőn múlik, hogy mi lesz a végösszeg, úgyhogy nagyon kíváncsi voltam, hogy a mi feltételeinkkel mi lesz a végeredmény.

A telefonos egyeztetésen még csak körüljártuk a témát, hogy milyen elektronikai eszközeink vannak otthon, mennyi áramot fogyasztunk átlagosan, illetve, hogy az ingatlan milyen fekvésű, van-e bármi extra infó amiről érdemes beszélni, mint például egy lejtős telek vagy egy domb a ház mögött. A személyes felmérés már izgalmasabb volt, itt végig vettük, hogy milyen szögből, hogyan éri a nap a házat, hogy milyen a tető szerkezete, hogyan és milyen napelemet lehetne felrakni a házunkra és ez alapján kaptuk meg a végleges árkalkulációt. Sok olyan dolog is kiderült a házról, amit előtte mi nem firtattunk a vásárláskor, de szakember szemmel jól látható volt például, hogy a tető erős és jól összerakott, így nem kell aggódnunk a napelemek súlyán és, hogy milyen tartószerkezet kerülhet a cserepekre. A sporoljnapelemmel.hu munkatársa is ajánlotta a Sharp napelemes rendszert, mert nagyon megbízható, az élvonalban van jelenleg a napelemes szolgáltatók között, hiszen 60 éve az egyik legrégebbi a piacon, és minőséggaranciát is vállalnak rá, így mindenképpen ezzel kalkuláltunk. A rendszeren nem csak átlagos garancia van, hanem azt is vállalják, hogy 25 év múlva kevesebb, mint 20%-ot veszítenek csak a napelemek a teljesítményükből. A sharp napelem rendszer árak meglepő módon nem növelték annyival az összeget, mint egy más cég által biztosított rendszer kiépítése, így ennél is maradtunk.

A sporoljnapelemmel.hu nagyon jó választás volt az ajánlatkérésre, ugyanis az ingyenes felmérés után nem csak egy jó és gyors ajánlatot kaptunk, hanem egy valóban megbízható csapatot is, akik a lehető leggyorsabban telepítették számunkra a rendszert, megnyugtattak a papírok intézésének a lassú haladásában, és nagyon türelmesen elmagyarázták pontosan mivel számolhatunk, mit csinál az inverter, mit láthatunk a telefonos applikáción és hogyan tudjuk követni a fogyasztásunkat, hogy valóban lássuk, megtérül-e a befektetett összeg. Ezen felül pedig a megvalósításban is segítettek, ugyanis több hitel és támogatási konstrukciót is ismertettek és elmagyaráztak, hogy hogyan működnek. Így sikerült bátrabban belevágnunk és nem kellett kizárólag önerőből befektetni egy ekkora összegű kiadásba. Jelenleg 1,5 éve használjuk a rendszert és meg vagyunk elégedve, egy zöldebb és csekkmentesebb jövőbe fektettünk bele, ami hosszú távon nagyon jó alapot biztosít az életünkhöz.