A halakat is kókuszzsírban süssük ki!

Van egy barátom, akivel imádjuk a halakat, mármint nem magát az állatot, hanem a húsát megenni. A horgászatban viszont egyikünk sincs otthon, így gondoltuk el kéne menni, valami király programra, hogy belekóstoljunk a halfogás művészetébe. Kedvet kapott hozzá a téma hallatán néhány kollégánk is hozzá, így nem sima parti pecázást akartunk, hanem valami extrábbat, ami mondjuk egy csapatépítő program is.

Ebből kifolyólag akadtunk rá a feljebb linkelt honlapra is, ahol kifejezetten csapatépítő programokkal foglalkoznak méghozzá vitorlás hajókon. A vitorlás szolgáltatások menüpontban pedig meg is találtuk a balatoni horgászat fülecskét. Számos szimpatikus ajánlat közül lehet választani, s mivel nem vagyunk tapasztalt horgászok, mi a Nappali balinozást választottuk, ami egy aktív pergető horgászatot jelent és a kezdő horgászoknak is nagy élményt nyújthat. Tapasztalt túravezető jött velünk, aki segített mindenben, irányította az egészet. Összesen öten voltunk egyébként egy hat fős hajón, a program pedig fél kilenckor kezdődött. Kihajóztunk a tóra, már maga a siklás is nagy élmény volt a vízen, én még sosem vitorláztam, de aztán maga a horgászat is zseniális volt. Nagyjából fél egyig hajkurásztuk a halakat, majd fürdőzés következett, ami tényleg felüdülés ezután a nagy koncentrációt igénylő tevékenység után. Ráadásul így még királyabb volt, hogy a Balaton közepén voltunk és senki más nem zavarhatott minket, mint a partnál.

Nagyon szimpatikus kis cég egyébként ez a BalatonPRO, még tanácsot is kaptunk, hogyha bármikor halat sütnék, akkor inkább kókuszsírban tegyük, meg amúgy is egészségesebb azzal sütni, főzni. Ezt mondjuk magamtól is tudtam már, hiszen a barátnőm csak kókuszzsírt használ, de jó, ha egy rutinosabb ember is megerősít benne.

A horgászaton kívül amúgy egyszerű vitorlásbérlésre is van lehetőség, akár kezdő, akár profi az ember. Legénybúcsúk, lánybúcsúk, csapatépítő programok, szülinapok és még sorolhatnám, ezeket mind elintézhetjük náluk. Nagyon hangulatos és örökre szól élményben részünk bármelyiket is választjuk, ráadásul nagyon menő képeket is lőhetünk az Instára. 🙂 Viszont én ezt a horgászatot ajánlanám elsősorban, annak is, aki még nem próbálta, hiszen így a halfogással és a vitorlázással egyszerre két legyet, vagy inkább halat üthetünk.